Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

2009 – пазар на купувачите и ценова стабилизация

2009-01-07   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС, Централен офис

Новата година ще бъде една много интересна и динамична година за пазара на недвижими имоти в България. Ние от БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС предвиждаме, че ще се промени цялостната конюнктура на пазара, а инвеститорите и компаниите в бранша ще бъдат изправени пред сериозни предизвикателства, които могат да открият много интересни възможности, ако се действа разумно и прагматично.

Не би било редно да се прави категорична прогноза за ценовите нива на имотите през 2009 г., тъй като има прекалено много фактори, като банковото кредитиране, състоянието на пазара на труда в страната, психологическите нагласи на населението, породени от световната криза и др., и всички те оказват голямо влияние върху пазара на имоти.

През първите месеци на 2009 г. очакваме да получим повече яснота за развитието на тези процеси, след което ще стане ясно накъде ще поеме пазарът.

За новата 2009 г. прогнозите на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС сочат, че:

• Цените на имотите няма да се повишават. По-скоро очакваме цените да се задържат на сегашните нива за качествените имоти, а при некачествените имоти, имотите с лоша локация, панелните жилища и някои ваканционни имоти очакваме известен спад в цените.

• Клиентите ще стават все по-взискателни към качеството и параметрите на имотите, които търсят.

• Продавачите ще бъдат много по-склонни да правят отстъпки на сериозните клиенти.

• Новото строителство ще бъде сведено до минимум, а строителните предприемачи, които ще останат в бизнеса, ще са единици.

• Пазарът ще работи в услуга на купувача, а продавачите ще са по-дисциплинирани.

Определено 2009 г. ще бъде много по-различна от предходните години за пазара на недвижими имоти в България и ще постави основите на един по-професионален и зрял етап от развитието на този пазар.

За индивидуални консултации и съвет, можете да се свържете с нас по е-мейл или на телефон 02 868 1188.

Разгледайте нашите горещи оферти

---
Авторски права: 2009 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2009.


  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване