Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Оперативният директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС Полина Стойкова в "Добър ден" по БНР

2008-11-11   |  БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС, Централен офис

Днес Оперативният директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС Полина Стойкова бе гост на сутрешното предаване на Българското национално радио „Добър ден”. Темата, която Полина Стойкова коментира, бе пазарът на селски имоти в България.

Водеща: Селските имоти подходящи ли са за инвестиция и само инвестиция ли са?

Полина Стойкова: Този пазарен сегмент е доста интересен, но в остана извън фокуса на обществените и медийните обсъждания. Въпреки това, той изигра много важна роля за формирането и развитието на пазара на имоти в България и за привличането на чуждестранни купувачи. Селските имоти представляват и добра инвестиция, стига да се инвестира разумно с оглед на параметрите на конкретния имот.

Същевременно, повече от половината клиенти чужденци на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС през годините са купували селски имоти именно с цел ваканция или постоянно живеене, а не само за инвестиция. През последната година наблюдаваме тенденцията все повече наши съграждани да желаят да притежават къща на село за уикендите, за прекарване на ваканцията или за постоянно живеене, особено ако работят в големия град наблизо.

Водеща: Дали хората ще искат да се пенсионират на село?

Полина Стойкова: Специално за нас българите това е доста вероятно, тъй като това ни е традиционна ценност и повечето от нас са израснали прекарвайки много време на село при баба и дядо. С оглед на забързаното ежедневие и стреса, в който живеем, би било нормално един ден да искаме да се оттеглим и да живеем на село, търсейки спокойствие и близост до природата.

Водеща: Дали обаче инфраструктурата и изостаналостта на селските райони няма да отблъсне хората, насочили се към закупуването на селски имот?

Полина Стойкова: За съжаление, това се оказва проблем. Всички знаем какви са недостатъците на селските райони. Много от чужденците например, които искаха да се пенсионират тук бяха разочаровани от нивото на здравните услуги и на други комунални услуги - като например от режима на водата и др. и голяма част от тях се отказаха и се върнаха в родните си страни.

В заключение бих искала да кажа, че неминуемо ще извървим път към това да подобрим селските райони и да ги превърнем в подходящо място за спокоен живот с нормален стандарт и създаване на заетост за хората по тези места.

Ако искате да се свържете с Полина Стойкова, моля изпратете вашето запитване

Разгледайте нашите оферти на селски имоти

---
Авторски права: 2008 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2008.


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване