Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Кризата не подмина и селските имоти

2009-09-17   |  Полина Стойкова, БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Данните на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС на база реално сключени сделки със селски имоти в цялата страна през 2009 г. сочат, че спрямо 2008 г. цените им са спаднали с 53%, а интересът към тях бавно се възвръща. За пръв път от години цените на селските имоти започнаха да бележат спад още в началото на 2009 г.

Селските имоти поддържаха стабилен темп на нарастване на цените, като дори през 2008 г. средните им стойности нараснаха с 24 % спрямо 2007 г. въпреки намалелите обеми на продажби с 43.5% през 2008 спрямо 2007 г.

Анализите на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за 2009 г. посочиха още към края на март 2009, че спадът в средните цени на селските имоти е с 40% спрямо средните нива за 2008 г, а спадът в обемите на продажби продължи до края на април и достигна 55% спрямо същия период на 2008 г.

Месец май 2009 доведе промяна в пазара на имоти и активизация поради намалелите цени, като това се отрази и в сегмента на селските имоти. От месец май до края на август средните цени на реализираните сделки с недвижими имоти продължиха да спадат и достигнаха спад от 33% спрямо периода 1-4.2009, а обемите от сключени сделки се повишиха с 35%. Тези данни показват изключително пряката връзка между спада в цените и нарастването на интереса и реализацията на покупки от страна на купувачите.

Ако искате да получите пълния анализ на имейла си, моля натиснете тук.

Задайте критериите на търсения от вас имот и ние ще ви помогнем да го намерите или се обадете в централния ни офис на телефон 02 9 11 50.

Разгледайте всички оферти на селски имоти

---
Авторски права: 2009 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2009.


  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване