Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Анализ на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за пазара на бизнес имоти през 2009 г. – офиси и магазини за продажба и наем

2009-10-09   |  Полина Стойкова, БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Според анализа на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за пазара на бизнес имоти през 2009 г. от началото на 2009 г. предлагането е разнообразно, но търсене почти липсва. В този сегмент продавачите все още не са достатъчно гъвкави в офертните си предложения, което личи по много малкия процент на намаления в цените – едва 15% от офертите се предлагат на намалени цени, като намаленията са в рамките до 10%.

В момента дори и след намаления офисите за продажба много рядко се предлагат на цени под 1500 евро на кв. м. има разнообразни оферти на цени от 2000 до 2700 евро на кв. м. за офиси в сгради клас А или в идеалния център на София. Между 1500 и 2000 евро на кв.м. се предлагат офиси в нови сгради в широкия център, по бул. „България”, както и в кв. „Лозенец”. Офертните цени на офисите за продажба от висок клас във Варна са между 2000 и 2800 евро на кв.м., а цените на офисите в сгради със смесено предназначение са около 1000 евро на кв.м.

През 2009 г. повечето оферти на магазини в София и Варна са за отдаване под наем, но не липсват и интересни оферти за продажба. Ценовите нива варират в широки граници – от 1100 евро на кв. м. за магазини в широкия център с не толкова атрактивно местоположение до и над 2700 евро за кв.м. за магазини с лице към основни булеварди в София. И при този тип имоти намаленията в офертните цени са по-скоро изключения – едва 8% от офертите са с намалени цени, а намаленията са под 10%. Магазини на централната търговска улица във Варна се предлагат под наем за 20-25 евро на кв.м., което е съпоставимо с цените на сходни магазини в София.

Като цяло, сделки за продажба на офиси и магазини през 2009 г. почти липсват, което говори, че посочените офертни цени са над реалните пазарни нива. Характерно е, че при реален интерес от страна на купувач, в процеса на преговорите може да бъде постигната цена до 30% по-ниска от офертната за покупка на офиси и магазини.

Вижте всички оферти на офиси

Ако желаете да прочетете пълния анализ за цените на бизнес имотите в София и Варна, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

---
Авторски права: 2009 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2009.


  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване