Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Апартаментите „на зелено“ в София са с най-ниските цени в сегмента

2009-08-31   |  stroitelstvoimoti.com, 31.09.2009

Частично възвръщане на интереса към жилищата “на зелено” са отчели през юли специалистите от националната компания за недвижими имоти “Бългериан пропертис”. Сделките с този тип апартаменти са спаднали рязко след октомври 2008 г., като това се е случило почти едновременно и на българския, и на чуждестранния пазар. Специалистите смятат, че сегашното възобновяване на интереса все още е на етап проучване на възможностите и е в резултат на появилите се добри и изгодни оферти от страна на строители и инвеститори. В повечето случаи най-ниските цени на апартаменти в София от порядъка на 400-500 евро на кв. м са именно за имоти “на зелено”.

Основните фактори, които оказват влияние върху решението за покупка “на зелено” и които “Бългериан пропертис” съветват купувачите много внимателно да проучват, са конкретната оферта, строителят и инвеститорът. Експертите посочват няколко въпроса, които потребителите трябва да си зададат. На първо място изгодна ли е офертата спрямо ситуацията на пазара. Кандидат-купувачите трябва да се убедят дали са добри условията и планът за плащане на вноските. Важно е да се запознаят с репутацията на строителя и инвеститора и дали те имат осигурено финансиране. От изключително значение за купувачите е да са наясно добре ли са защитени интересите им в договора със строителите. Хората, които имат нужда от финансиране за покупка на имот, е добре да търсят подходящи разсрочени схеми на плащане. Те трябва да включват минимални суми при предварителен договор и 70-80% от стойността на жилището да бъде осигурена след Акт 15, съветват още професионалистите. При такъв тип договор банките биха били склонни да им отпуснат кредит.

Въпреки оживлението при имотите “на зелено” от “Бългериан пропертис” не могат да се ангажират с прогноза, кога ще се възвърне напълно интересът към тези жилища.

Причината е, че икономическата криза е в голяма част и криза на доверието. Като се има предвид и огромният брой новопостроени, но непродадени имоти в масовия сегмент през последните години от компанията смятат, че на практика пазарът е “наводнен” от готови и относително качествени жилища за продажба.

Инвеститорите или техните собственици са готови на сериозни отстъпки с цел освобождаване на свеж финансов ресурс, дори вече се наблюдават разпродажби на цени под себестойност. На купувачите вече не се налага да чакат по 2 или 3 години, докато имотът се строи, но банките са изключително резервирани към отпускане на кредити и ще финансират единствено готови имоти с разрешение за ползване (Акт 16). Според специалистите тези са и основните фактори, които ще спъват пазара “на зелено” през следващите няколко години.

ЛЮЛИН СУИТС

Имоти "на зелено"

  прочети повече статии

Сподели
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване