Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените на имотите у нас със спад от 50 на сто

2009-07-08   |  Монитор, 08.07.09, с. 21

През изминалия месец юни цените на имотите общо за всички сключени сделки са били с 50% по-ниски в сравнение с отчетените през първото тримесечие на 2009 г. В същото време обаче са били сключени и с 50 на сто повече продажби спрямо май, съобщи сайтът Bulgarian news network, позовавайки се на статистиката на компанията Бългериан Пропертис.

Най-сериозното поевтиняване на имотите е било почувствано през май. Благодарение на него значително са се увеличили сделките през следващия месец юни. Пример за тази тенденция са много сключени продажби на готови за използване апартаменти в зимния курорт Банско на цени от 28 хил. евро, коментираха от агенцията. Сделките в столицата също са били повече в сравнение с май.

Ръстът се отнася основно за ниския ценови сегмент на имоти на стойност между 35 хил. евро и 40 хил. евро, допълни Михаил Чобанов от Бългериан Пропертис. Според него около 35% от сделките са били сключени с българи. Сред чужденците най-много са били британците - 43 на сто, а рускоговорещите клиенти са били 12%.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване