Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

"Бългериан Пропертис": Цените на имотите в София продължават да падат

2009-11-13   |  Лили Границка, dnevnik.bg

Спадът в цените на апартаментите в София през октомври е с около 24% спрямо първото тримесечие на годината. Това отчитат от "Бългериан Pропертис" на базата на реално сключени сделки. През първото тримесечие жилищата в столицата са се продавали средно на нива от 1050 евро/кв.м, за второто - на 1020 евро/кв.м., за третото - на 945 евро/кв.м., а през октомври средните стойности са около 800 евро. Тези данни показват, че най-сериозен спад в цените на имотите в София е имало през месеците след юни, коментира Полина Стойкова, оперативен директор на компанията.

Спадът в реализираните сделки през октомври 2009 спрямо същия месец на миналата година е около 35%. Сделки в София през октомври се сключваха на нива от 750 до 900 евро/кв.м., а като общи цени - между 55 000 и 65 000 евро. Във Варна от 2 месеца вече реално се случват сделки, докато преди това пазарът беше замрял, посочи Стойкова.

От месец май продавачите все по-често пристъпват към намаляване на офертните цени на имотите си, защото вече са осъзнали, че цените наистина са паднали, коментира Полина Стойкова. Тя посочи, че от 2-3 месеца насам броят на намалените имоти всяка седмица е почти равен на новите публикувани оферти. Тази тенденция ще продължава, тъй като все още офертните нива и цените, на които се сключват сделки, се различават, прогнозира Стойкова.

Покупките на имоти през тази година минаха под знака на нуждата за собствено използване - първо жилище, смяна на апартамента с по-добро, първи ваканционен имот в ски или морски курорт или къща на село. Рядко се срещат купувачи, които купуват само с цел инвестиция, защото на пазара липсва спокойствие, благоприятстващо този вид покупки.

Апартаменти в София на цени под 800 евро на кв.м.

Разгледайте нашите предложения на апартаменти в София на намалени цени


  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още

Изпратете запитване