Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Къде цените на имотите са по-високи от София и Варна

2012-02-02   |  profit.bg, 01.02.2012

През 2011 г. обемът на продажбите в района на южното Черноморие и най-вече в района на к.к. Слънчев бряг беше водещ за ваканционните морски курорти, става ясно от данни на BULGARIAN PROPERTIES. Продажбите в курорта се увеличиха с около 20% спрямо 2010 г., но при по-ниски цени.

Средната цена на закупените апартаменти в Слънчев бряг през 2011 г. е 29 200 евро при 36 500 евро за 2010 г. – 20% спад в бюджетите за покупка на апартаменти по морето. Средната цена на кв.м. на реализираните сделки е 480 евро на кв.м. при 510 евро на кв.м. година по-рано – спад с около 6%.

Индексът на BULGARIAN PROPERTIES за офертните цени на апартаментите в Слънчев бряг към декември 2011 г. е със стойност 51.87 пункта при база декември 2008 г. = 100, което ще рече, че натрупаният спад в цените от пиковите им стойности през 2008 г. е около 50%. През 2011 г. апартаментите в Слънчев бряг се оферират на средна цена от 745 евро на кв.м. и 50 600 евро средна офертна цена за апартамент.

Интересен в фактът, че цените в съседния на Слънчев бряг Свети Влас задържат сравнително високи нива, дори и по време на кризата. Там цените на практика не са спаднали под 1000 евро/кв.м. през последните 3 години и към момента са по-високи дори от тези в София и Варна.

Това откроява Свети Влас като курорт с устойчиви цени и възможности за инвестиции в качествени имоти. Той е и един от много малкото курортни градове с изградена и завършена инфраструктура.

Като цяло, интересът към покупка на имоти по морето е основно от руски клиенти, които намират изключително атрактивни имоти - завършени и обзаведени апартаменти, готови за ползване, на цени до 40 000 евро.

Получете пълния имотен анализ на BULGARIAN PROPERTIES на Вашия имейл

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване