Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

32% спад в цените на наемите във Варна

2010-01-11   |  Новините днес, 11.01.2010

3:1 е съотношението между наеми и продажби за региона на Варна през изминалата година, сочат данни на Бългериан Пропертис, предоставени на Новините днес. Наемните цени регистрират спад от 32% до 290 евро средна стойност за квартира през декември 2009-а, в сравнение с 430 евро за същия месец на 2008-а.

В началото на януари 2010-а цените се движат в границите на тези през декември м.г. През лятото се държаха на ниво от около 450-500 евро, докато сега движеният от българи пазар върви около 300 евро, обясняват експерти на компанията. Периодът в началото на 2009-а пък е характерен с търсене на по-луксозни апартаменти от чуждестранни мениджъри и бизнесмени".

По отношение на продажбите брокерите отчитат "замрял" пазар до средата на годината, който заема едва 11%от реализираните сделки на компанията, а останалите са с наеми.

През втората половина на 2009 г. продажбите на жилища и във Варна се раздвижи поради това, че търговците започнаха да намаляват цените на имотите и на пазара се появиха изгодни оферти. За второто полугодие вече продажбите съставят 40% от общия обем на сделките в района. "Продажбите продължиха да бъдат или с много евтини имоти (между 4000 и 15 000 евро за селските имоти и между 25 000 и 45 000 евро за апартаменти в околностите на Варна и в Каварна), или в луксозния сегмент - апартаменти над 100 000 евро", обясняват от агенцията. Оттам уточняват, че за разлика от София, продавачите във Варна по-бавно са намалили цените на имотите и затова пазарът там не е така динамичен, а цените - така гъвкави.

Разгледайте нашите оферти на апартаменти под наем в/близо до Варна

Разгледайте нашите оферти за продажба в/близо до Варна

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване