Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Чужденци разпродават имоти в курортите

2010-06-16   |  Монитор, 16.06.10

Чуждестранни собственици на апартаменти по морето масово ги продават, като са склонни да обявяват много изгодно с цел бърза сделка. От началото на 2010 г. много строители също намалиха цените на имотите по морето, като вече има офертни цени от 300 евро на кв. м за апартаменти в завършени комплекси. За година цените на ваканционните имоти са паднали с 50 процента. Това се казва в анализ на пазара на агенция БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС.

Повечето от продавачите на ваканционни имоти са съгласни да се разделят с имотите си на изключително ниска цена, като почти всички те продават под себестойността на строителството или под цената, на която са ги закупили преди години.

Собствениците на обекти, които са пред завършване или са вече завършени, се опитват да продадат свободните апартаменти, като от началото на годината все по-смело намаляват офертните цени, тъй като вече ясно осъзнават, че няма какво повече да се чака. Много от тях са склонни да продават на себестойност, но да приключат с тези проекти и да продължат напред.

Множество строителни проекти са замразени в съвсем начална фаза поради липса на финансиране и пренасищане на пазара. Още повече са спрените проекти с парцел и строително разрешение. Все повече от тях се оферират на пазара, но кандидат-инвеститори липсват и за тях поради лошите перспективи пред новото строителство. Липсват всякаква продажби на зелено, като кандидат-купувачи няма дори за имоти, оферирани на изключително ниски цени.

Съветваме купувачите много добре да подбират комплексите - да бъдат напълно завършени комплекси, с добра локация и отлично качество, които се управляват от реномирана компания, казва Полина Стойкова, оперативен директор на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС.

Разгледайте нашите оферти в курорт

Ако желаете да получите по е-мейл пълния анализ на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за пазара на ваканционни имоти, моля натиснете тук.
  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване