Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ипотечната криза ще прескочи Бургас

2008-10-07   |  Черноморски фар, 07.10.2008 г., Женя Атанасова

Кредитирането е частично. Бургазлии теглят основно заеми, които са малка част от цените на жилищата, коментират брокери. Двустаен в центъра е най-добрата инвестиция, смятат брокери.
Ипотечната криза няма как да се усети в Бургас. Голяма част от кредитите по жилищата са частична сума от самия имот, а това прави по-лесно обслужването им от клиентите. Това коментира Mихаил Чобанов, съосновател на Bulgarian Properties.

“В Бургас все още кредитирането е частично – т.е. много от купувачите участват с определена сума в продажбата и теглят кредит само за определена част от цената. Засега не се наблюдава тенденция за необслужване на ипотечни кредити и се надявам това да не се случва”, каза той.

Въпреки това банките вече упражняват много по-старателен подбор на клиентите си. Целта на всяка финансова институция е да печели от таксите по кредитите и лихви и не е в неин интерес да разполага с голям брой непродаваеми апартаменти.

Според Чобанов в момент, когато световната ипотечна криза стана непредсказуема, в Бургас най-добрата и доходна инвестиция си остава двустаен апартамент, ново строителство.
“Това е най-естественото и сигурно капиталовложение, при което клиентите със свободни средства няма как да сгрешат. Но нека не забравят, че високите лихви и такси по кредитите от една страна, е възможно да се повишат още, което пък от своя страна ще възпрепятства закупуването на жилища и ще стимулира търсенето на такива под наем”, каза още той.

Според него за балон на цените на имотите в Бургас все още не може да се говори, тъй като търсенето през последната година и половина, особено в централната градска част, надвишава значително предлагането. Това от своя страна доведе – до значително завишаване на стойностите на жилищата в тези райони. Все още рисков и непредсказуем район за инвеститорите е комплекс „Меден рудник”, тъй като там се очаква да се реализират немалък брой проекти.

Въпреки доброто качество на новите кооперации там, на пазара може да се очаква срив на цените заради свръхпредлагането.


Разгледайте нашите горещи предложения



  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване