Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ситуацията в строителния сектор може още да се влошава, дъното не е достигнато

2011-12-06   |  Михаил Чобанов, главен изпълнителен директор на BulgarianProperties за в. Класа, бр.1155, 06.12.11

Строителните компании започнаха много проекти в началото на кризата и дори по време на нея и по този начин те реализираха значителни обороти и бяха успешни. Освен това немалка част от бизнеса бе ангажиран с поръчки, свързани с държавата. Както знаем, правителството успя да извади доста средства по европейски оперативни програми за финансиране на различни проекти, не само за реализирането на инфраструктурно строителство, но и за ремонти, за саниране на училища, за водни огледала и други.

След отпадането на множество компании от сектора определено е възможно да излизат данни, че строителният бизнес е с най-много успешни дружества и с добри резултати. Относно цялостната картина в бранша нашата компания не е много оптимистично настроена. За съжаление в последните две години строителният сектор смяташе, че е ударил дъното в общи линии, но това се оказа, че не е така. Определено има накъде да стават по-зле нещата и цените да падат и ситуацията да се влошава. Оптимистичните прогнози, които излизат за строителството, ние не ги споделяме. Причините са свързани основно с наблюденията ни за пазара. Например нивата, на които се случват сделки при жилищните имоти и очакванията на продавачи и купувачи, не съвпадат. Освен това браншът не включва само темата за изграждането на жилищни кооперации, молове, съоръжения, офис сгради и други. В него се включва и инфраструктурно строителство, и всичко друго, свързано с държавата, училищата и т.н.

Ако се запази успешната тенденция правителството да привлича средства от Европейския съюз и да изпълнява своите бюджети, има вариант строителният бранш да се развива сравнително добре. При положение обаче, че виждаме, че правителството не успява да спази обещанията си спрямо фермерите и земеделците, е прекалено трудно в тази обстановка да се прогнозира ситуацията през следващата година.

  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване