Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Брокери предлагат: Къща на село само за 5000 евро

2009-05-13   |  Черно море, Варна, бр.102, 11.05.09, с.5

Прилична къща в центъра на Владимирово може да се купи за 5000 евро. В същото село има оферта дори за 7200 лв., която освен жилищна сграда включва и 2 дка двор. Това се вижда от обявите в сайтовете на варненските брокери на пазара за недвижими имоти.

Във Въглен пък се предлагат парцели в регулация по 1 евро на кв. м, което означава, че 1 дка дворно място на село може да се придобие за 1000 евро. Само в topimoti.bg има 35 обяви за продажба на селски къщи във Варненска област и още 18 в Добричко. Цените им са свалени средно с 22 - 25%.

Явно си личи тенденцията към спад на ценовите нива, при които се сключват сделките за този тип имоти през първите месеци на 2009 г. Средно за страната той е близо 40% и се доближава до равнището през 2006 г., коментират брокери. За нашия регион намалението не е чак толкова голямо, но цените на селските имоти вече са чувствително по-ниски от предлаганите във Варна. По техните думи именно това поевтиняване ще накара купувачите да си развържат кесиите, тъй като интерес определено не липсва, а мнозина от клиентите вече са узрели за идеята да имат къща на село.

При появата на изгодни селски имоти купувачите бързо реагират и те не остават на пазара дълго, твърдят от агенция "Бългериан пропертис". Според техните наблюдения въпреки кризата продължава да има интерес към имотите във Варненски регион. Новото е, че наред с чужденците (основно британци и по-малко руснаци, гърци, холандци) все повече стават и българите, които искат да си купят къща на село. Проблемът при този сегмент от пазара е, че въпреки повишеното търсене все още трудно се срещат позициите на купувачите и продавачите. Явно след продължителното повишение на цените с по над 25% годишно сега трудно се преглъща връщането назад, при все че това е напълно нормално при пазарните условия.

Средни цени на селските имоти през годините (данните са на "Бългериан пропертис":

През 2005 г. средната цена беше 15 450 евро, а ръстът 37%
През 2006 г. средната цена беше 18 510 евро, а ръстът 20%
През 2007 г. средната цена беше 24 800 евро, а ръстът 34%
През 2008 г. средната цена беше 30 800 евро, а ръстът 24%

Ако искате да получите пълния анализ на "Бългериан Пропертис" на имейла си, моля натиснете тук.

Разгледайте нашите оферти на къща на село

  прочети повече статии

Сподели
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване