Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Луксозните имоти се превръщат в един от предпочитаните инвестиционни инструменти

2011-09-01   |  Република, бр. 321, 01.09.11, със съкращения

Според брокери масовото отдръпване от инвестиции в акции и високата инфлация са на път да превърнат сегмента на луксозните имоти в един от предпочитаните инвестиционни инструменти. Най-важният критерий за баровците остава престижът на локацията. За София това са къщи и апартаменти в Докторската градина, Бояна и Драгалевци. След това идват пространството, качеството, гледката, професионалният дизайн на екстериора и интериора, наличието на паркомясто, поддръжката на имота, съседите, заобикалящата среда и инфраструктурата на района.

В момента има по-голям избор на луксозни имоти и клиентите могат да се възползват от ситуацията. Купувачите имат възможност да преговарят за по-атрактивна цена. Ако до този момент клиентът е търсил луксозен апартамент, сега вече смята, че за същия бюджет може да си купи къща. Основните купувачи остават българи, живеещи и работещи в България. Същевременно добрата цена и богатият избор постепенно разширяват профила на потенциалните купувачи, като има и клиенти от средния клас, които се замислят за покупка на луксозен имот, коментират брокери.

Светослав Друмев, регионален директор на ЛУКС ИМОТИ - дъщерна компания на BULGARIAN PROPERTIES, коментира пазара на луксозни имоти в София за в. Република. Той е категоричен, че в държавата ни има хора със заделени средства и те ги харчат по разумен начин. По думите му все повече млади българи, между 30 и 45 години, със сериозни позиции в обществото, са основните клиенти на лукс имотите.

Прочетете интервюто със Светослав Друмев:

-Г-н Друмев, какво е състоянието на пазара на луксозни имоти в момента?
- От всички сегменти на пазара на имоти нашият е най-малко засегнат от кризата. Истината е, че в държавата ни има хора със заделени средства и те ги харчат по разумен начин. Тук говорим за истински качествени имоти - локация, инфраструктура, район, всичко.

- Къде са съсредоточени най-луксозните имоти у нас?
- В София и във Варна, както и около по-големите градове, но аз мога да говоря само за столицата.

- Какви хора търсят лукс имоти?
- Предимно българи, млади хора на възраст 30-45 години, със сериозни позиции в обществото, със собствен бизнес, с модерно мислене. Тук говорим и за някакъв тип life style, все пак.

- Какво се търси най-много в момента?
- В момента се прави един лек завой към просторни апартаменти в нови, затворени комплекси, с екстри като фитнес, басейн, ресторант. Апартаменти от порядъка на 250-300 квадрата. Защото цената на самостоятелните еднофамилни къщи е доста висока и малко хора могат да си я позволят.

Разгледайте нашите оферти на луксозни имоти в София

Разгледайте нашата LUXURY SELECTION


  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване