Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Областните градове най-стабилни за сделки с имоти

2011-04-08   |  Милена Илиева, Труд, 07.04.11

Цените на имотите ще растат с най-бързи темпове в регионите с най-висок прираст на населението. Това са София, Варна, Пловдив, Бургас и Велико Търново. В тези населени места и пазарът ще е най-активен, сочи анализ на компанията за недвижими имоти Бългериан Пропертис, направен по повод експресните данни на НСИ от преброяването на населението.

В подкрепа на това заключение са цитирани и данни на Агенцията по вписванията, според които 55-60% от общия брой сделки с недвижими имоти в България се сключват в областните градове.

Има вероятност имотният пазар да се активизира и обемът на продажбите да нарасне през следващите няколко месеца, коментира още пред „Труд" Полина Стойкова, оперативен директор в Бългериан Пропертис. Според нея, ако се сбъднат прогнозите за ръст от около 3% на икономиката, към началото на следващата 2012 г. цените на имотите в България би трябвало да започнат да се увеличават с между 2 и 5 на сто годишно.

Предварителните данни за състоянието на пазара на недвижими имоти през първото тримесечие на 2011 г. сочат увеличаване на активността. Това от своя страна е сигнал за възстановяване на пазара от кризата. Според Стойкова обаче този оптимизъм през последните седмици е попарен заради политическите и природни катаклизми в глобален аспект, както и заради трудностите със справянето с дълговата криза в Европа. При развитие на песимистичен сценарий е възможно цените на имотите в България най-напред да отбележат допълнителен спад от около 5%, преди да започне фактическото възстановяване от кризата.

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване