Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Оперативният директор на BULGARIAN PROPERTIES: Спадът на цените на имотите ще бъде около 2% през 2011 г.

2011-09-08   |  ТВ Европа, 6.09.2011

Интервю с Полина Стойкова – Оперативен директор на BULGARIAN PROPERTIES, излъчено в емисия „Новини” на ТВ Европа на 6.09.2011 г.

Според данни на Агенцията по вписванията броят на сделките с имоти през първата половина на 2011 г. се е увеличил с близо 50% в сравнение със същия период през 2010 г. Но въпреки увеличеното търсене според експерти цените на имотите ще продължат да падат, а пазарът остава нестабилен. Очакваното намаление на цените на годишна база е 2%.

Според Полина Стойкова това е така, защото пазарът все още има инерция, привлича местни и чуждестранни купувачи – основно руснаци – и ако има резки промени или колебания те биха се усетили след края на годината.

Причината за увеличеното се търсене на имоти експертите обясняват с ниските цени, понижените лихви и оптимизма за икономическо възстановяване на страната. Анализаторите твърдят, че колкото години трае бумът на имоти, толкова продължава и спадът в бранша.

Полина Стойкова коментира, че може би следващата една година няма да е много позитивна, но очаква в средносрочен план пазарът да се стабилизира и цените да започнат да нарастват с умерен темп. Според нея много от строителните предприемачи са разбрали, че губят, ако предлагат жилища на високи цени и вече са склонни да намалят значително цените им. Вече има сближаване и на офертните цени и цените на сключване на сделките.

Според проучвания средната цена на жилищен имот в София е 850 евро на кв.м., докато цените на ваканционните имоти бележат рязък спад и квадратен метър обзаведено жилище може да се купи и за 500 евро.

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

Get the Flash Player to see this player.



---
Авторски права: 2011 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2011.


  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване