Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Раздвижва се пазарът на имоти и земя във Видинско

2011-06-30   |  profit.bg

Видинските брокери отчитат раздвижване в пазара на недвижимите имоти и при търсенето на земеделска земя.

Наблюдава се засилено търсене на апартаменти във Видин, предимно тухла ново строителство. Това каза Стефан Маринов, брокер на BULGARIAN PROPERTIES в Офис Видин. От неговата брокерска фирма за два месеца са сключени 6 сделки за продажба на такива апартаменти. Цените се движат в рамките на 330 евро/кв.м, като сградата трябва да е с Акт 16.

Друга тенденция е засиленото търсене на земеделски земи от няколко фонда, които търсят земя навсякъде. В зависимост от категорията на земята и дали масивът е до или над 10 дка цените са различни. До 10 дка цената за трета категория земя е около 300 до 330 лв. за дка. При масив над 10 дка, например около 50 дка, цената достига до 450-500 лв., има вече сключени такива сделки.

Ново за региона е интересът, който отчитат от страна на руснаци. "Те искат да инвестират в имот, за да им е по-лесно да получат виза D. Търсят се предимно евтини имоти, къщи до 6000 евро, както във Видин, така и по морето. Досега има една продажба на руснак, който е купил земеделска земя във Видинско", обясни Маринов. Непрекъснато има и запитвания за подобни имоти.

При наемите цените се движат при луксозните апартаменти между 200 и 250 евро, клиентите са предимно испанците, работещи на строителния обект „Дунав мост-2". Преди време наемите са били около 500 евро - преди 4 години, но сега и те са с редуцирани възможности. Търсят луксозни апартаменти, напълно обзаведени. При наемите за офиси няма никакво търсене, има много свободни места в централната градска част. Цените са под 10 лв./кв.м.

Очакванията на местните брокери са свързани със сезонното търсене от страна на видинчани, работещи в чужбина, които търсят покупка на имоти към края на лятото и тогава ще може да се отчете при тези ниски нива на цените на имоти дали ще се стигне до реални сделки. Това са работещите в съседните Испания и Италия.

Разгледайте всички наши оферти в/близо до Видин

  прочети повече статии

Сподели
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване