Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Тежката зима намали търсенето

2012-03-12   |  Монитор, 12.03.12

Тежката зима доведе до забавяне в продажбите на селските имоти, включително и къщи, каза за „Монитор” Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian properties.

Средната цена на продадените селски къщи за тази година до момента е 15 500 евро, а миналата година за същия период бе 18 900 евро. Цената остава без изменение спрямо последното тримесечие на 2011 г.

Миналата година е имало повече продажби на по-скъпи селски къщи – на цени 35 000-45 000 евро, докато през тази преобладават по-евтините продажби – между 10 000 и 20 000 евро, а сделките с по-скъпи имоти са рядкост.

“Пазарът на селски имоти ще се запази сходен с предходните 2 години”, прогнозира Стойкова. „Обемите на продажби в този сегмент спаднаха много – с 5-6 пъти спрямо най-силния период през 2004-2005 г., а цените са на нивата от 2006 г. За района на София цените са доста по-високи от очакванията на купувачите и затова в момента интересът не е голям”, уточни тя.

Най-голям интерес към селски имоти има в морските райони – областите Бургас, Варна, Добрич, както и селата в централна България – около градовете Велико Търново, Стара Загора и Пловдив. Интересът е най-вече от страна на руски купувачи, но има и доста българи, които искат да си купят къща на село, а в момента има много добри оферти, най-вече препродажби от чужденци.

  прочети повече статии

Сподели
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване