Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Засилен интерес към купуване на земеделска земя във Видин отчитат брокери

2011-11-15   |  Агенция "Фокус", 14 ноември 2011

Увеличават се сключените сделки за покупко-продажба на имоти във Видин, като за някои от тримесечията през тази година увеличението достига до 80%. Това каза за Радио “Фокус” - Видин Полина Стойкова, оперативен директор в брокерска агенция.

Това се дължи основно на покупките на земеделски земи, наблюдава се активизация и при сделките с жилища, обясни тя. Земеделската земя в област Видин е сред най-евтините в страната. Това предизвиква и интерес от страна на купувачите. Средните цени тази година са около 300 лв./дка, като се забелязва леко покачване в сравнение с миналата година. Сделките се осъществяват предимно от земеделски производители, а не от фондове или чуждестранни инвеститори. Цените са в зависимост от големината на масива, който се продава. Търсенето брокерите си обясняват с факта, че земеделският бранш се оказва един печеливш бизнес, дори и в условия на криза.

Характерно за сделките с жилища във Видин е, че те имат сезонен характер, като сега има затишие, което е нормално за края на годината, каза Стойкова. Търсят се предимно апартаменти за жилищни нужди в рамките на 15 и 20 000 евро. „По данни на националния статистически институт за третото тримесечие на годината средната цена, на която са се сключвали сделките с апартаменти във Видин, е 295 евро на кв.м. Тази цена по наши данни варира между 200 до максимум 300 евро за кв.м. Това зависи от местоположението на жилището - панелен блок, ново строителство, дали е обзаведено и т. н.”, обясни специалистът. Тя уточни, че и в момента търсенето е в най-ниския ценови диапазон - маломерни евтини жилища, които хората купуват или за смяна на жилище, или придобиват жилище за първи път.

При наемите на жилища не се забелязва голямо раздвижване. Търсят се апартаменти на цени между 150 и 300 лв.

Тази година се забелязва отдръпване на чуждестранни купувачи в региона, като отсъстват традиционно харесващите Видинския край британски купувачи, обясни Стойкова. Тяхната пазарна ниша няма от кого да се заеме.

Разгледайте всички наши имоти за продажба и под наем във Видин

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване