Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

40% скок на сделките с руснаци

2010-11-03   |  Монитор, 03.11.10

С 40 процента са повече покупките на български ваканционни имоти от руснаци от началото на годината в сравнение със същия период на миналата. Това съобщи Полина Стойкова, оперативен директор на „Бългериан Пропертис”.

Някои от тях се интересуват от селски имоти, но имат много изисквания - искат в селището да има нормален магазин, добра инфраструктура, бързи връзки с по-големия град и лекар, нещо, което трудно се постига в нашите села сега. Затова сега интересът им е насочен предимно към селищата близо до морския бряг. Важно е да се знае, че руснаците много внимателно проучват условията за инвестиции у нас и едва тогава идват да си търсят имот, допълни тя.

Пазарът на имоти у нас все още не се отърсил съвсем от кризата и дава противоречиви сигнали, каза още Стойкова. През март и април имаше известен оптимизъм и малко нарастване на сделките, но през май гръцката криза отново доведе до известен спад в продажбите. През лятото пазарът се върна на нивата от миналата година, но сега през октомври също се забелязва спад, което не е характерно за този месец, добави тя.

Разгледайте всички наши оферти на ваканционни имоти за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване