Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените в курортите продължават да се свиват

2012-01-04   |  Труд, 04.01.12

Офертните цени на ваканционните имоти в големите ни курорти продължават да падат, сочи проучване на Бългериан Пропертис. В сравнение с края на 2008 г. цените на апартаментите в Слънчев бряг са паднали с около 45%. В края на ноември средната офертна цена е била 750 евро на кв. м и 51 400 евро средна офертна цена за апартамент. До сделки обаче се стига на средна цена от 515 евро на кв. м и обща покупна цена от 32 400 евро.

Интересът към покупка на имоти по морето е основно от руски клиенти, които намират изключително атрактивни имоти - завършени и обзаведени апартаменти, готови за ползване, на цени до 40 000 евро. Руснаците са основните купувачи на ваканционни апартаменти (предимно морски) през последните години и тази тенденция ще продължи и в бъдеще, сочи анализът.

Няма особен оптимизъм и за имотите в планинските курорти. В най-големия и най-развит от тях - Банско, през изминалата година имотите са загубили около 25% от стойността си. В сравнение с най-високите си стойности от 2008 г. цените са спаднали с около 55%, изчисляват от Бългериан Пропертис. Средната оферирана цена за 2011 г. в Банско е около 715 евро на кв. м. До сделки обаче се стига на средна цена от 500 евро на квадратен метър.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване