Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Продажбите на имоти в столицата скочиха двойно

2011-04-13   |  Класа, бр. 992, 13.04.11

Продажбите на имоти в София са се увеличили двойно през първото тримесечие на 2011 г. в сравнение със същия период на 2010 г. според доклад на компанията за недвижими имоти Bulgarian Properties. Най-активни са били сделките за имоти под 60 хил. евро, както и във високия сегмент над 150 хил. евро. Средните цени, при които са се извършвали продажбите, са гравитирали около 830 евро на кв. м.

Според експертите в София търсенето на имоти ще нараства с увеличаване на броя имигранти, идващи от провинцията. По този начин ще се реализират и залежалите на пазара свободни имоти. А след това ще се активизира и строителството на нови жилища. Експертите са отчели, че стабилизацията в страната, започнала в средата на миналата година, е продължила и в периода януари – март.

Интересен факт е, че през изминалия зимен сезон интересът към летните курорти не е намалял и именно там са се реализирали най-много продажби извън столицата. Това важи предимно за Южното Черноморие, където броят на продажбите е нараснал с 40% спрямо зимата на 2010 г., докато интересът към курортите около Варна е намалял. В Слънчев бряг средните цени за кв. м на обзаведени жилища са били между 400 и 700 евро. Най-търсени са били апартаментите, струващи около 25 - 30 хил. евро.

В Банско и ски-курортите обаче цените са се понижили с минимум 10%, като на места продажбите са намалели с 50%. Средните цени за обзаведени апартаменти в Банско са били около 585 евро за кв. м. В Пампорово реализираните сделки са били при цени около 450-500 евро на кв. м. Към Боровец почти е липсвал интерес заради по-високите цени. При селските къщи също се е забелязвал намален обем на продажбите. Спрямо предходното тримесечие понижението е било с 35%, а спрямо периода януари-март на 2010 г. то е било около 15%.

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване