Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Спад в търсенето на гаражи, паркоместа остават непродадени в новите блокове

2010-04-23   |  Десислава Попова, investor.bg, 23.04.2010

Има доста непродадени паркоместа в новите блокове - най-вече заради това, че купувачите са решили да спестят този допълнителен разход, коментираха от БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС за Investor.bg. Същевременно липсва предлагане на апартаменти с бонус паркомясто. И когато става дума за суми от порядъка на стойността на пълно обзавеждане на апартамент, хората избират обзавеждането пред паркирането, обясниха от агенцията.

По данни на компанията цените на паркоместата в общи гаражи в блоковете в София започват от около 7000 евро, а цените на единични гаражи със самостоятелен излаз към улица достигат и до 15-20 000 евро, но сделки с такъв тип гаражи липсват. Ако се купуват гаражи, преобладават покупки на паркоместа в общи гаражни пространства.

Търсенето на гаражи и паркоместа е спаднало спрямо нивата отпреди настъпването на кризата и купувачите купуват гараж, само ако наистина им е необходим, отчитат брокерите. Търсенето е концентрирано предимно в районите на големите градове, където има затруднения с паркирането - централните части и в местата, които попадат в зони за платено паркиране.

Търсене на гаражи под наем, особено в центъра и сините зони има - почти всички гаражи в тези зони се ползват.

Имаше идея да бъде ограничена продажбата на гараж - да може да става само заедно с продажбата на апартамент, за да се гарантира, че собствениците на апартаменти ще имат къде да паркират, но това остана само идея, коментираха още от агенцията. Към момента гаражите се водят като самостоятелен недвижим имот и могат свободно да бъдат продавани или отдавани под наем, както и да се променя предназначението им, ако отговарят на определените за целта характеристики.
Две трети от хората паркират автомобила си пред блока или възможно най-близо.

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Горещ пазар на имоти в Банско - вижте най-добрите предложения само при нас!
Изберете собствен имот в топ ски курорта на България, който предлага отлични условия за почивка и туризъм през цялата година. За лично ползване и отдаване под наем. Почивки и уикенди в собствен имот, без нужда от хотелски резервации!
Вижте още

Изпратете запитване