Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Троен ръст в продажбите на имоти в София

2009-07-27   |  dom.dir.bg

3-4 пъти повече сключени сделки за жилища в София отчитат агенции за недвижими имоти през юли на месечна база, пише вестник Новините днес в новия си брой.

“Отдаваме го на понижението на цените, което в някои градски райони достигат 40-50% в сравнение със същия период на 2008-а, както и в убеждението на кандидатите, че цените вече са изгодни“, заяви за Новините днес Мишо Чобанов от Bulgarian Properties, предаде Deltanews.
Повишеното предлагане при новоизграждащите се обекти доведе до появата на различни бонусни схеми от страна на инвеститори и строители, сред които най-често паркомясто, гараж и др.

Ситуацията започва да се променя и се появяват първите признаци на стабилизиране на пазара, обясняват брокери от агенция Форос. По данни на НСИ към края на май в София-град са завършени 2878 апартамента с обща разгърната застроена площ от 411 439 кв.м.

“Повишението на сделките в южните райони на града е осезаем. Цените се успокоиха, 900-1000 евро за квадратен метър завършени апартаменти на 1-2 години“, казва и експертът на агенция Мирела Марта Харалампиева и признава, че сайтът на компанията отчита рекорден ръст на посещенията. Според нея цените на качествените апартаменти в столицата повече няма накъде да падат. “Единственото намаление, което очаквам оттук до края на годината е за старото строителство и то най-вече на панелните жилища”.

Според доклад на консултантите Jones Lang Lasalle цените на недвижимите имоти в София ще паднат с 12% през 2009-а година, толкова отчете и националната статистика през второто тримесечие на 2009 г. спрямо предходното. Тези проценти са далече от истината, защото се базират на цени по данъчна оценка, а те са многократно по-ниски от пазарните“, смятат експерти.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване