Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Англичани вече продават родни къщи на българи

2008-08-20   |  Черноморски фар, 20.08.2008 г., Женя Атанасова

На пазара за селски къщи се появи нов парадокс, който учуди брокерите през последните седмици. А той е, че нашенци започнаха да купуват от вече продадените на британски инвеститори селски имоти.

''Около 25% от продажбите на къщи вече се реализират с български купувачи. Дори вече има покупки на селски имоти от българи от продавач чужденец. Това от своя страна е белег за ръст на интереса към този тип имоти, които досега като че ли бяха подценявани'', коментира Mихаил Чобанов, съосновател на Bulgarian Properties.

Според него чужденците вече са силен фактор на вторичния пазар, предимно във високия сегмент в големите градове, но и по отношение на селските имоти. Той определя вече за напълно нормално явлението - продажбата от чужденец на българин.

“Оказа се също така, че чуждестранните инвеститори са по-реални в очакванията си за реализирана - очаквана печалба от българските инвеститори”, обясни Чобанов.
От Bulgarian Properties отчитат близо 40%-тен спад в търсенето на селски имоти от началото на 2008 г. Това се дължи основно на отдръпването на масовите купувачи на тези имоти – британци и ирландци. Въпреки намалелия интерес на британците към селски имоти в България, те все още съставляват около 50% от общия брой на купувачите на селски имоти.

Статистика показва за Бургаска област увеличение на цените през 2007 г. от 19%, а средната цена на сделките е била 31 000 евро. Средните цени обаче на продадените селски имоти за първото полугодие на 2008 г. са нараснали с около 20% спрямо нивата от 2007 г. и с повече от 100% от 2005 г. насам.


  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване