Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Жилищата в София леко поскъпнали

2010-10-26   |  Сега, бр.247, 25.10.10

Незначително поевтиняване на жилищата през юли-септември отчете Националният статистически институт (НСИ), а в някои големи градове начело със София дори има леко поскъпване. Спрямо предходното тримесечие цените, на които се правят реални сделки, като цяло са паднали със символичните 1.2%. На годишна база поевтиняването на апартаментите достига 6%, показват данните на НСИ.

През третата четвърт на годината София, която напоследък "дишаше прахта" на Варна, отново е №1 по цени на имотите. В момента в София един квадрат се продава за 1592 лв. след лек ръст спрямо предходното тримесечие от 2.2%. Приблизително с толкова пък са поевтинели жилищата във Варна и там 1 кв. м струва средно 1557 лв. На трето място е Бургас с 1164 лв.

Според данните на НСИ средната пазарна цена на апартаментите у нас е малко над 959 лв. на кв. м.

Анкета на сайта imot.bg показа, че офертните цени на имотите са доста високи, но подлежат на коментар и всяка пета сделка се сключва след около 30% отбив от страна на продавача.

Така е и при луксозните имоти, като намаленията се движат в широки граници от 3 до 40%, става ясно от сайта www.luximoti.bg. Най-сериозни отстъпки има по морските курорти. Например 5-етажна сграда в комплекса Златни пясъци се продава за 423 хил. евро при първоначална цена 700 хил. евро, а тристаен апартамент в нея от 112 кв. м се предлага за 89 хил. евро.

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване