Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Eйдриън Мъсгрейв, директор "Продажби" БългерианПропертис: Чуждият инвеститор търси в България луксозни и високостойностни имоти

2007-06-13   |  в-к "Строителство градът", 11 юни 2007

БългерианПропертис ООД е компания за недвижими имоти, занимаваща се с посредничество и осигуряване на пълен набор от услуги и представителство на клиента при покупката на недвижими имоти в страната, фирмата разполага с офиси и представителства на територията на цялата страна, както и в чужбина (Великобритания, Република Ирландия, САЩ, Русия, Белгия). БългерианПропертис ООД е специализирана в продажбата на имоти за инвестиция и ваканционни имоти.

Кои са ключовите фактори, които чуждите инвеститори следя, когато купуват в България?

България предлага безспорно едно от най-евтините жилища в Европа, затова не е учудващ фактът, че търсенето на всички видове имоти продължава да се увеличава. Има голям пазар за апартаменти по морските и ски курортите, които са с ниски първоначални цени, на вили и къщи, намиращи се в селата, които могат да се реновират, да се отдадат под наем или препродадат. Очевидно покупателната цена, стойността на имуществото и местоположението са важни фактори, представляват смесица от различни предпочитания и инвестиционен потенциал, които развиват този сектор на пазара. Наблюдава се едни променящ се модел на клиенти, които гледат вече все по-далече и по-далече от традиционния втори дом или апартамент за почивка в основните курорти. Те търсят луксозни, ексклузивни, високостойностни предложения - това са водещите изисквания на пазара.

А какви са исканията и очакванията на тези клиенти?

В известна степен това зависи от типа на имота и предпочитания на на клиента. Купуването на качествено имущество, например в един от новите голф курорти, означава, че купува определен лайфстайл и ще очаква и всички елементи, които са включени да допълват този стил. Купувачът с право очаква пълния пакет услуги и обслужване във всяка стъпка от покупателния процес. И това трябва да бъде подкрепено с продължително следпродажбено обслужване - без значение дали се касае за ремонт, обзавеждане, управление на имот, уговорки по наемане, правни или финансови съвети или просто подкрепа по въпроси, възникващи, когато притежаваш имот в България. С други думи - купувачът очаква компанията и хората, с които работи да бъдат повече партньори, отколкото обикновени агенти по продажбата.

Какви чужденци купуват имот в България?

Най-голямата група са британците, които имат дял от 30% от всички имоти, които се продават. Ирландците също не изостават, следвани от американците и редица европейски държави - Испания, Белгия, Унгария. В последните 18 месеца броят на клиентите от скандинавските страни се е удвоил и сега представляват сериозен сектор на пазара. И все пак най-драматичната промяна е развитието на голям потребителски сегмент от три нови държави - Русия, Полша и Румъния.

Какви са вашите прогнози за бъдещото развитие на пазара на недвижими имоти?

Последните проучвания от БНБ показват, че за първото тримесечие на тази година чуждестранни инвеститори са купили в България имоти на стойност 310 милиона евро. Това е 60% увеличение на стойностите спрямо същия период миналата година.
Всичко това говори за едно много позитивно бъдеще, но цифрите са само част от тази картина. Също така трябва да се предвидят ефектите от развитието на туризма, големите приходи от европейските фондове, частния инвеститорски капитал, вливащ се в инфраструктурата и търговията.

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване