Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Статистиката отчете дефлация от 0.2 процента през юни

2008-07-15   |  Econ.bg, 14.07.08

Основен принос за отрицателната инфлация има поевтиняването на храните и напитките. На годишна база инфлацията е 15.3 на сто. Индексът на потребителските цени (ИПЦ) за юни 2008 г. спрямо май 2008 г. е 99.8%, а инфлацията е минус 0.2%.

Основен принос за намалението на общия ИПЦ, който измерва изменението на цените на стоките и услугите, използвани от българските домакинства за лично потребление, има намалението на цените в групата "Хранителни продукти и безалкохолни напитки". Това съобщи Националният статистически институт (НСИ).

Средното относително нарастване на потребителските цени от началото на годината (юни 2008 спрямо декември 2007 г.) е 4.6%, а за юни 2008 г. спрямо юни 2007 г. е 15.3%.

Хармонизираният индекс на потребителските цени (ХИПЦ) за Република България за юни 2008 г. спрямо предходния месец е 100.5%, т. е. инфлацията е 0.5%. Основна причина за увеличението на общия ХИПЦ, който също измерва изменението на цените на стоките и услугите, но използвани от всички домакинства на територията на страна (включително и чуждестранните), е увеличението на цените в групата "Транспорт".

Инфлацията за периода януари - юни 2008 г. спрямо същия период на миналата година е 14.1%.

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване