Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

"Дейли телеграф": Черноморското крайбрежие е претъпкано

2011-01-03   |  Черноморски фар, Бургас, бр. 246, 23.12.10

България е едно от местата в света, където можете да си купите имот за по-малко от 10 000 лири, пише в. "Дейли телеграф". По-точно става въпрос за вътрешността на страната. "Може да ви звучи странно, но тази посткомунистическа страна е една от горещите точки за купуване на имот, стига да избягвате Черноморското й крайбрежие", пише още британският вестник и допълва, че във вътрешността на страната времето тече по-бавно, традиционният начин на живот е запазен, а прекрасните пейзажи не са засегнати от строителство.

Въпреки че имотите по Черно море са били предпочитани от британските купувачи през последните седем години, винаги е имало интерес към имоти във вътрешността на страната. Северните и южните склонове на Стара планина, и особено Велико Търново, привличат най-много интереса на британците.

След пика в цените на имотите през 2008 г., в момента България е мястото с най-евтини имоти в Европа. Цените са паднали с около 50% по морското крайбрежие, ски курортите и селата, а в големите градове като София, Русе и Велико Търново цените на имотите са с около 20% по-ниски. Получаването на доходи от отдавани под наем апартаменти в големите градове като София, Варна и Велико Търново, където има много студенти, също е реалистичен вариант за британските купувачи, пише вестникът, но предупреждава, че всеки, който купува имот в България, трябва да внимава и да използва агенция за имоти, на която може да се довери.

Справка в сайтовете за недвижими имоти показва, че в Бургаска област може да се купи къща на цена от 5 000 лв. до над 1,5 млн. евро. Едни от най-евтините имоти се продават в Малко Търново и Средец, където може да се купи имот с постройка за около 5-6 хил.лв. В повечето села в областта се предлагат къщи на цени около 20 до 60 хил. евро.

С повече нули са офертите по морето. Там цените варират от 30 хил. до 1,5 млн. евро. Прави впечатление огромната разлика в цените на предлаганите имоти в едно населено място. В Поморие например цените варират от 19 хил. до 270 хил. евро. В Приморско - от 33 до 600 хил. евро. В Созопол - от 80 до 850 хил. евро. В Черноморец - от 30 хил. до 1,5 млн. евро. В Слънчев бряг - от 60 до 580 хил. евро и т.н.

Интересно е, че и в селата има имоти на съвсем различни цени. В село Бата например къщите са от 11 до 100 хил. евро. В Братово - от 28 до 720 хил. евро. В Брястовец има имоти от 24 до 350 хил. и 1 млн. евро. В Бродилово - от 24 до 420 хил. евро. Всички цени са за къши. а нз за ваканционни апартаменти

Разгледайте нашите горещи оферти на имоти

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище тук!
Вижте още
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още

Изпратете запитване