Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Руснаци изкупуват Слънчев бряг

2011-07-19   |  Монитор, 19.07.11

Повече от половината сделки с евтини апартаменти в района на Слънчев бряг са реализирани с руснаци или граждани на екссъветски републики, сочи анализ на Bulgarian Properties. Над 95% от покупките на имоти в района на Слънчев бряг са осъществени с рускоговорещи клиенти. Руснаците предпочитат обзаведените жилище в готови и работещи комплекси на цени между 20 000 и 40 000 евро.

Продадените апартаменти са на цени до 850 евро на кв. м. Най-евтините са по около 450 евро на кв. м и са в повечето случаи необзаведени в завършени комплекси далече от брега. По-близо до плажа (в рамките на 300-500 м) продадените апартаменти са на цени между 480 и 650 евро на кв. м – напълно обзаведени и в работещи комплекси. На цени около 850 евро на квадрат са платени за имоти на първа линия.

Интересът към курортите по Северното Черноморие остава по-слаб, като продадените ваканционни апартаменти са на цени до 30 000 евро. През изминалите месеци има активизация на покупката на селски къщи близо до Варна.

Продажбите в района на Южното Черноморие са водещи за ваканционните морски курорти поради основната причина – спад на цените и наличие на голямо предлагане. Факт е, че се продават само и единствено имоти с цени под и близки до строителната им себестойност. При препродажби в нередки случаи продавачите са съгласни да се разделят с имота си на цена до 60% по-ниска от цената, на която имотът е бил купен в годините на бума от 2006 до 2008 г. Това са главно ирландци и англичани.

По родното Черноморие обемът на продажбите се е увеличил с около 50% спрямо същия период на 2010 г., а средната цена на сключените сделки за покупка на апартаменти е 31 720 евро за второто тримесечие на 2011 г. Продажбите са концентрирани основно в района на Слънчев бряг.

Ако искате да получите на имейла си пълния анализ на BULGARIAN PROPERTIES за второто тримесечие на 2011 г., моля натиснете тук

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване