Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Даваме на инвеститори имоти по данъчна оценка

2009-05-18   |  Труд, бр.131, 16.05.09, с.9

Държавата ще привлича инвеститори, като им продава имоти и терени по данъчна оценка. Сделките ще са без търг или конкурс. Преференцията се въвежда с промени в Закона за насърчаване на инвестициите, приети на първо четене от парламента вчера.

На цени по-ниски от пазарните ще купуват само приоритетни инвеститори. Те трябва да отговарят на едно от изискванията:

- да инвестират минимум 96 млн. лева;
- да инвестират минимум 48 млн. лв. в община с безработица, по-висока от средната за страната;
- да инвестират минимум 33 млн. лв. във високотехнологична дейност;
- да създават заетост във високотехнологични дейности, в икономически изостанали области или в общини с безработица над средната за страната. Минималният брой нови работни места ще се определи в правилника към закона;
- да изграждат индустриални зони или технологични паркове.

Придобиването на имоти по данъчна оценка е изгодно за инвеститорите, тъй като те са многократно по-ниски от пазарните цени. Според брокери в последните години много сериозни инвестиции у нас са пропаднали поради спекулативно високата цена на земята.

Разгледайте нашите оферти за парцели за инвестиция

  прочети повече статии

Сподели
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване