Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Как офертата се превръща в сделка

2011-07-26   |  BULGARIAN PROPERTIES

В днешния конкурентен имотен пазар е много важно за една оферта на имот да изпъква по един или друг начин сред останалите, така че резултатът да бъде щастлив продавач и доволен купувач. Има доста маркетингови похвати, които агенциите за недвижими имоти използват за да промотират офертите си – някои от тях по-директни, други - не, но тяхната обща цел е да привлекат вниманието на потенциалния купувач.

Като потенциален продавач на имот ще обсъдите всички възможни канали за маркетинг с вашия консултант. Тези агенции, които са една стъпка пред пазарните тенденции, предлагат пълен набор от услуги на своите клиенти и винаги търсят нови методи и начини да рекламират своя продукт.

Ето някои от основните маркетингови стратегии и похвати, които водещите агенции за недвижими имоти използват за да представят имотите си:

Високотехнологичната епоха, в която живеем, определя уебсайта на агенцията като най-важния и ефективен маркетингов инструмент. Това е и „лицето” на компанията, начинът, по който иска да я възприемат купувачите и партньорите й. Интуитивният, информативен и добре структуриран сайт е задължително изискване, тъй като това е мястото, където голяма част от клиентите биват привлечени от даден имот и започват да го проучват. Всяка оферта трябва да предоставя изчерпателна информация, така че потенциалният купувач да може да направи „виртуална разходка” из имота и да „почувства” атмосферата. Важно е всяка оферта да има добре написано описание както и характеристики на имота като неговата цена, площ, местоположение и състояние, дали е обзаведен или не, дали има градина и т.н. Качествените снимки на имота също са много важно условие, а допълнителни екстри като видео на имота, планове и информация за консултанта само го правят по-привлекателен за купувача.

Въпреки че е от изключителна важност една оферта да изглежда добре и да съдържа изчерпателна информация, най-важното нещо е хората да могат да я намират. Няма смисъл от подробен уебсайт с всякакви характеристики и екстри, ако никой не може да намери имотите с любимата си търсачка. Поради тази причина сайтът за имоти трябва да е добре оптимизиран и да излиза сред първите резултати в търсачката.

Надписите „За продажба” са много полезен похват за привличане на вниманието на преминаващите към имота ви. Като се постави на видимо място (балкон или прозорец) той може да помогне имотът ви да се продаде по-бързо от очакваното. Тук е моментът да дадем следния съвет: ако някой реши да почука на вратата ви и да помоли за „бърз оглед” на имота ви, благодарете им за проявения интерес, но поискайте да си резервират оглед чрез вашия агент на недвижими имоти.

Печатните материали са изключително добро средство за привличане на вниманието на купувачите, особено на по-традиционно настроените такива, които ги предпочитат пред интернет версията. Каталози, брошури, диплянки – всички те са добър похват за увеличаване на сключените сделки.

Големите компании за имоти работят съвместно с портали за недвижими имоти за да увеличат обхвата на рекламата си. Тази много изгодна практика увеличава интереса към офертите, както и шанса им да се продадат по-бързо. Дори и сайтът на компанията да е много посещаван от потенциални клиенти, рекламата на имотите в популярен портал за недвижими имоти добавя стойност към маркетинговата стратегия.

Информираността за състоянието на имотния пазар не трябва да бъде подценявана, тъй като и продавачите, и купувачите на имоти оценяват наличието на актуална и точна информация за ситуацията в момента. Големите агенции за недвижими имоти имат тази информация и тези, които искат да информират заинтересованите страни за това какво се случва на пазара, публикуват статии и анализи. Така всички заинтересовани страни могат да преценят ситуацията и съответно да реагират на промените.

Маркетингов инструмент, който е леко пренебрегнат през последните години, е организирането на редовни промоции и семинари за стимулиране на продажбите и за привличане на нови клиенти. Друг начин за по-доброто позициониране на компанията на пазара е участието в имотни изложения и панаири на национално и международно ниво.

Като една от водещите агенции за недвижими имоти на пазара, BULGARIAN PROPERTIES използва всички тези похвати и техники за да представя имотите си по най-добрия възможен начин. Компанията постоянно развива и обогатява своето портфолио от услуги за да може нейните оферти да задоволят и най-претенциозния клиент и продавач.

ПРОДАЙТЕ ИМОТА СИ

БЪРЗА ПРОДАЖБА НА ИМОТ


---
Авторски права: 2011 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2011.


  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Последен апартамент в AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още

Изпратете запитване