Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Спират купуването на имоти с пари в брой

2009-09-11   |  Новинар, бр.209, 11.09.09, с.3

Купувачите на имоти нямат да имат право да заплащат за тях кеш. Това се предвижда в приетите от Министерския съвет 57 мерки за изпълнение на препоръките, записани в юлския доклад на ЕК.

Списъкът с мерките беше изработен от правосъдното ведомство. Целта на мярката е да може по-лесно да се установява произходът на парите, с който е закупен имотът. Според графика на Министерството на правосъдието това трябва да се случи до края на октомври.

С приетите мерки се цели ефективна борба с корупцията и прането на пари. В тази насока предстои да бъдат предприети и промени в данъчното законодателство, с които лицата, теглили кредити над определена сума, ще трябва да отбелязват заема в данъчните си декларации. Измененията в нормативната уредба трябва да се случат също в края на октомври. Също така се предвижда специална структура, която да противодейства на корупцията в здравната система, да бъде създадена към Министерството на здравеопазването до края на ноември.

Разгледайте нашите горещи оферти

  прочети повече статии

Сподели
Виртуални огледи с 360-градусови турове!
Усетете уникалната атмосфера на всеки имот с виртуалните огледи, които предлагаме! По всяко време, само с един клик можете да се пренесете в дома на вашите мечти, без ангажименти и предварителни уговорки.

Виртуалните турове са заснети лично от нас и са с гарантирана автентичност. Можете да видите всеки детайл на имота, точно като на живо!
Вижте още
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още

Изпратете запитване