Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Марина Диневи – хитът на лято 2008!

2008-06-03   |  Списание Плейбой

Това не е просто паркинг за лодки, а център за забавление

В годините на "Златния Орфей" село Свети Влас (от 2006 г. е вече град) бе считано за задния двор на Слънчев бряг. Докато намазаните с Nivea германци си печаха задниците в международния курорт с многоетажни хотели, българите обикаляха къщите на Влас в търсене на квартира. Ако може с баня. Сега ситуацията е коренно различна. Благодарение на строителните предприемачи братя Диневи Свети Влас (тяхно родно място) се превърна не само в модерен курорт, но и в център на истински баровския начин на почивка. Дори може да се каже, че сега Слънчев бряг е нещо като спалнята на Влас. Този обрат се дължи най-вече на пристанището Марина Диневи. Преди няколко години инициативните братя бяха не само сред пионерите в новия за България яхтен бизнес, но и първи се сетиха, че без пристанище няма как да стане работата.

И тя взе, че стана. Сега крайбрежната зона до Марината включва множество развлекателни заведения, петзвездния бутиков хотел "Палас" с два ресторанта, басейн и казино, много магазини, заведения, дискотека с джакузи и булевард за разходки. Всичко това оформя елитно яхтено пристанище, с което биха се гордели и най-престижните курорти. Съвсем наблизо са и комплексите "Диамант" и "Арена", където има пиано бар, интернет център, амфитеатър с 450 места, фитнес, SРА, спортна зала, медицински пункт, супермаркети, фризьорски салон и православен храм.

Марина Диневи е с капацитет за около 300 яхти. Да си представим, че си направил с яхтата един родолюбив тигел по река Дунав. Пил си кайсиева ракия в Силистра, посетил си двореца Евксиноград, огледал си с големия бинокъл хубавите мацки на варненската Втора буна и стремително пориш вълните на юг към Свети Влас. Според правилника най-малко 24 часа преди очакваното пристигане трябва да информираш пристанището за твоите намерения да акостираш. В така наречения нотис съобщаваш името, флага и регистрационния номер на плавателния съд. Обявяваш и числеността на екипажа, на пътуващите и любимата си марка ром (това последното си го измислихме). На около 2-3 мили от Марината превключваш УКВ радиостанцията на 73-и канал и искаш разрешение за навлизане в акваторията й. Имай предвид, че в подходния канал максимално допустимата скорост е 3 възела. В случай на нужда двамата дежурни портови моряци ще ти помогнат с малка лодка за маневрите. След швартоването (връзването на лодката за кея) твоята яхта получава всичко необходимо, за да се чувстваш като в хотел. Електричество, сладка бода, кабелна телевизия и безжична връзка към интернет. Не си мисли обаче, че с това услугите, предлагани от Марината, се изчерпват. На твое разположение е специализиран екип на фирмата на братя Диневи "Венид-Яхт", който се занимава с поддръжката на лодката. Да бъде измита със сладка вода, изсушена и готова за вечерния ти круиз. Марината разполага дори и с екип водолази. Те са много важни, когато си изпуснеш джиесема във водата. Не че апаратът ще проработи отново, но поне ще си върнеш контактите от СИМ картата.

Голяма екстра в пристанището е специалната помпа за източване на мръсните води и фекалните танкове на яхтите. Ако няма такова съоръжение, лодките трябва да навлязат на поне 30 мили в морето, за да ги изхвърлят. Затова не е учудващо, че Марина Диневи получи през миналата година наградата за екология Син флаг. Тя се връчва, ако са изпълнени 35 критерия, и управителят на Марината Кольо Маринов с гордост разказва как стриктната германка, дошла за одита, била много изненадана, че в българско пристанище е направена такава инвестиция. Дори в Гърция малко портове имали подобна помпа.

Да не ти се налага, но пристанището разполага и със сервизен център с работилница, трима механици и магазин за яхтено оборудване. На буксир могат да се вземат лодки с дължина до 8 метра. Новост през този сезон е чар¬търната програма. Можеш да наемеш заедно с квалифициран екипаж някоя от 10-те чисто нови (модел 2008 г.!!!) моторни и ветроходни яхти. Те са на кея на Марина Диневи и са на разположение по всяко време. През миналия сезон около 100 транзитни лодки са посетили пристанището. Половината са били под чужд флаг, а най-голямата е 30-метровата Navetta 30, модел на Ferretti. Това е и максималната дължина на съдовете, които Марина Диневи може да приеме.

През зимата около 100 лодки (до 40 тона) могат да се извадят на кея да докуват. Има си специален кран, който ги вади и спуска на вода. Зазимяването включва почистване на съда и прибиране на всички въжета, спасителното оборудване, антени и радари. Водата се източва и на нейно място се слага антифриз, както при колите. Но до зимата има много време. Сега лятото тепърва започва и е време за купон. Марина Диневи в Свети Влас е мястото, където истинските плейбои хвърлят котва.


Разгледайте комплекса "Splendido Mare" в Св. Влас

Вижте нашите оферти в Св. Влас

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване