Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Нотариусите ще имат достъп до лични данни

2009-10-02   |  Дневник, 02.10.09

От 1 януари 2010 г. нотариусите ще имат достъп до националния регистър на личните документи и до националната база данни "Население", поддържана от министерството на регионалното развитие. Те ще са длъжни да правят справки в тях, когато издават удостоверения при учредяване, промяна или прекратяване на права върху имот. Това решиха депутатите, които приеха окончателно промените в Закона за българските лични документи. За първи път МВР ще предостави такава възможност, чиято основна цел е превенцията на престъпления с имотни сделки.

Самите нотариуси чрез предоставения им достъп, който ще бъде ограничен, ще могат да правят справки. Те ще сверяват дали наистина лицето, което се намира в нотариалната кантора, съвпада с лице от базите на документите за самоличност. Нотариусите ще могат да виждат личните карти чрез сървър, който ще се намира в нотариалната камара и ще има контрол.

Нови нотариални такси от 1 юли

  прочети повече статии

Сподели
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване