Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Масивите над 50 дка са по-скъпи

2011-07-11   |  Стандарт, бр.6638, 11.07.11, с.III

Най-търсени са масивите над 50 дка във Видинско, сочи проверка в сайтовете за земя. В Северозападния район има съживяване на пазара за земеделски земи, увеличава се и предлагането, каза за "Стандарт" Стефан Филаретов, брокер на агенцията за недвижими имоти "Бългериан Пропертис".

Повечето продавачи изтъкват, че предлагат плодородна земя, подходяща за всякакви селскостопански култури. Някои от тях изтъкват като предимства състоянието на селищата, край които се намира земята - с добри пътища, автобусна връзка, хранителен магазин, кафене, цифрова телевизия, мобилна телефонна връзка.

Тези характеристики нямат особено значение за цената, обясни Стефан Филаретов. Тя се формира най-вече от категорията на земята, от месторазположението й и от качествените характеристики. Купувачите обявяват "високи цени, улеснена процедура и плащане веднага". В момента сделките не са много, цената на земята - до 300 лв. за дка. Продавачи и купувачи обаче видимо "опипват" пазара.

След отпускането на субсидиите на земеделските производители за дка площ във Видинско всяка година намалява размерът на пустеещите земи. От 40 процента до неотдавна, през 2011 година те вече са само 20 процента, съобщават от областната дирекция "Земеделие" във Видин.

Разгледайте всички наши оферти на земеделска земя в района на Видин

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още

Изпратете запитване