Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Тежката зима намали търсенето

2012-03-12   |  Монитор, 12.03.12

Тежката зима доведе до забавяне в продажбите на селските имоти, включително и къщи, каза за „Монитор” Полина Стойкова, оперативен директор на Bulgarian properties.

Средната цена на продадените селски къщи за тази година до момента е 15 500 евро, а миналата година за същия период бе 18 900 евро. Цената остава без изменение спрямо последното тримесечие на 2011 г.

Миналата година е имало повече продажби на по-скъпи селски къщи – на цени 35 000-45 000 евро, докато през тази преобладават по-евтините продажби – между 10 000 и 20 000 евро, а сделките с по-скъпи имоти са рядкост.

“Пазарът на селски имоти ще се запази сходен с предходните 2 години”, прогнозира Стойкова. „Обемите на продажби в този сегмент спаднаха много – с 5-6 пъти спрямо най-силния период през 2004-2005 г., а цените са на нивата от 2006 г. За района на София цените са доста по-високи от очакванията на купувачите и затова в момента интересът не е голям”, уточни тя.

Най-голям интерес към селски имоти има в морските райони – областите Бургас, Варна, Добрич, както и селата в централна България – около градовете Велико Търново, Стара Загора и Пловдив. Интересът е най-вече от страна на руски купувачи, но има и доста българи, които искат да си купят къща на село, а в момента има много добри оферти, най-вече препродажби от чужденци.

  прочети повече статии

Сподели
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още

Изпратете запитване