Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

40% скок на сделките с руснаци

2010-11-03   |  Монитор, 03.11.10

С 40 процента са повече покупките на български ваканционни имоти от руснаци от началото на годината в сравнение със същия период на миналата. Това съобщи Полина Стойкова, оперативен директор на „Бългериан Пропертис”.

Някои от тях се интересуват от селски имоти, но имат много изисквания - искат в селището да има нормален магазин, добра инфраструктура, бързи връзки с по-големия град и лекар, нещо, което трудно се постига в нашите села сега. Затова сега интересът им е насочен предимно към селищата близо до морския бряг. Важно е да се знае, че руснаците много внимателно проучват условията за инвестиции у нас и едва тогава идват да си търсят имот, допълни тя.

Пазарът на имоти у нас все още не се отърсил съвсем от кризата и дава противоречиви сигнали, каза още Стойкова. През март и април имаше известен оптимизъм и малко нарастване на сделките, но през май гръцката криза отново доведе до известен спад в продажбите. През лятото пазарът се върна на нивата от миналата година, но сега през октомври също се забелязва спад, което не е характерно за този месец, добави тя.

Разгледайте всички наши оферти на ваканционни имоти за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още
Central Park - твоят Ню Йорк в София!
Напредват строителството и продажбите в Central Park - един от най-мащабните комплекси ново строителство в София! Уникален затворен комплекс, пресъздаващ стила и атмосферата на едноименния парк в Ню Йорк и заобикалящите го сгради. Модерни сгради, простор, зеленина и гледки, които ви оставят без дъх! Един проект, който ще внесе нов стандарт за качество на живот. Изберете своето жилище сега!

Предстоящо повишение на цените от 1.07.2024 г.!
Вижте още

Изпратете запитване