Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Цените в курортите продължават да се свиват

2012-01-04   |  Труд, 04.01.12

Офертните цени на ваканционните имоти в големите ни курорти продължават да падат, сочи проучване на Бългериан Пропертис. В сравнение с края на 2008 г. цените на апартаментите в Слънчев бряг са паднали с около 45%. В края на ноември средната офертна цена е била 750 евро на кв. м и 51 400 евро средна офертна цена за апартамент. До сделки обаче се стига на средна цена от 515 евро на кв. м и обща покупна цена от 32 400 евро.

Интересът към покупка на имоти по морето е основно от руски клиенти, които намират изключително атрактивни имоти - завършени и обзаведени апартаменти, готови за ползване, на цени до 40 000 евро. Руснаците са основните купувачи на ваканционни апартаменти (предимно морски) през последните години и тази тенденция ще продължи и в бъдеще, сочи анализът.

Няма особен оптимизъм и за имотите в планинските курорти. В най-големия и най-развит от тях - Банско, през изминалата година имотите са загубили около 25% от стойността си. В сравнение с най-високите си стойности от 2008 г. цените са спаднали с около 55%, изчисляват от Бългериан Пропертис. Средната оферирана цена за 2011 г. в Банско е около 715 евро на кв. м. До сделки обаче се стига на средна цена от 500 евро на квадратен метър.

  прочети повече статии

Сподели
AMur Homes - елитна сграда на бул. Сливница
AMur Homes е най-новата сграда на доказан инвеститор, която се намира в широкия център на София - на бул. Сливница близо до пазар "Д. Петков". Изберете от последните налични тристайни апартаменти и си осигурете съвременен градски комфорт в близост до всякакви удобства.

Топ развиващ се район на София! Напредващо строителство!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още

Изпратете запитване