Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Скоро няма да има ентусиазъм към кредити и покупка на имоти

2011-11-09   |  Mediapool.bg, 07.11.11

“В новата пазарна ситуация цените на жилищните имоти ще се определят от българския потребител, а не от спекулативни настроения“, каза главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян на откриването на Конференцията за недвижими имоти BaLREc. Той обясни, че като цяло не очаква скоро да има голям ентусиазъм за покупки на имоти, както и голямо търсене на кредити.

“В жилищното кредитиране обаче е настъпил ренесанс, защото животът си тече – хората се женят, развеждат, имат деца и продължават да купуват жилища“, обясни още Хампарцумян. Той определи ситуацията на пазара на недвижими имоти като настъпването на нова нормалност, т.е. връщане към нормалните нива на цените на имотите, както и нормалните нива на сключване на сделки.

По отношение на индустриалните имоти, Левон Хампарцумян смята, че техните цени ще зависят основно от това до каква степен икономиката ще започне да расте устойчиво, както и от размера на чуждите инвестиции, които ще влязат в България.“Връщането към нормалността в много случаи се възприема като криза, а всъщност това не е така“, коментира още главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Според него именно ситуацията от преди две-три години не е била нормална – в условия на свръхентусиазъм в България влязоха много пари, бяха направени много хубави проекти, но се появиха и много лоши проекти, с проблеми, които не можаха да бъдат довършени. “Сега просто трицифрените норми на печалби в сектора на строителството и имотите се връщат към нормалните си нива, както се уравновеси и ситуацията по отношение на кредитирането“, каза Левон Хампарцумян.

В заключение той добави, че каквито и предизвикателства да има в сферата на строителството и имотите банковата система може да ги понесе, защото от всички отпуснати кредити на този сектор се падат едва около 8%.

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване