Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Жилищните кредити са с най-голям ръст

2010-10-27   |  Пари, бр.203, 26.10.10

Ето какви са цифрите през октомври 2010 г. според в. Пари:

• Кредитният портфейл на банките в края на септември възлиза на 51.320 млрд.лв.
• Жилищните заеми са с най-голям ръст. За една година те са се увеличили с 4.7% и в края на септември възлизат на 8.605 млрд. лв.
• Според банкерите ипотечното кредитиране ще бъде най-изразено до края на годината. Една от причините е, че някои домакинства са изчаквали нов спад на цените на имотите. Това няма да се случи и хората, които имат реална нужда от жилища, ще прибегнат до покупка сега.
• Заемите за фирми възлизат на 31.350 млрд. лв., което спрямо предходната година е ръст от 1.8%.
• Потребителските кредити се увеличават най-малко. В края на септември те са 7.603 млрд. лв., което е увеличение от едва 0.5% на годишна база.
• Депозитите на фирмите намаляват с 1% на годишна база и възлизат на 12.215 млрд. лв., а тези на домакинствата се увеличават с 12.6% и в края на септември банковите спестявания на физически лица са 25.945 млрд. лв.

Прочетете още за ипотечните кредити

  прочети повече статии

Сподели
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване