Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Пазарната ситуация е подходяща за покупка на бизнес имот

2009-11-11   |  Деси Бакърджиева, Строителство Имоти, 9.11.2009

Предлагането на офиси и търговски площи в момента в големите градове на България е много добро. Изборът е изключително голям, а чрез преговори е възможно и постигането на отстъпки в цените. Затова експертите на “Бългериан пропертис” считат, че ситуацията на пазара е изключително подходяща за инвестиция в бизнес имот или наемане на по-луксозен офис на изгодна цена.

Всички, които се интересуват от покупки или наеми на офиси, трябва да използват кризата максимално, посочват специалистите. Причината е, че криза на пазара на недвижимости се случва относително рядко, а тя носи със себе си изгодни възможности за инвестиция в имот. Според консултантите търговски и бизнес имоти винаги ще се търсят в големите градове и затова те са сигурна инвестиция. Важно е обаче да се проучи пазара, за да се реализира изгодна сделка.

От “Бългериан пропертис” отбелязват, че е от голямо значение да се избере и правилният момент за покупка или наем на офис. Падането на цените не става мигновено. Това е процес, който продължава поне няколко месеца, и трябва да се следи спада на цените.

Преди да се пристъпи към сделка за бизнес имот, дадена компания трябва внимателно да прецени силите си. Професионалистите смятат, че със спада на цените е много вероятно една фирма да почувства, че за парите, с които разполага, може да си позволи много по-голям или престижен офис. Не бива да се пренебрегва фактът, че притежаването на офис означава немалки постоянни разходи за поддръжка и данъци.

Какви са съветите на експертите за постигането най-ниската възможна цена при преговори с продавача или наемодателя? Продавачите обикновено залагат резерв в офертната цена, който може лесно да се свали при преговори. Този вид отстъпка в повечето случаи се уговаря без особени проблеми. За да се получи допълнителна отстъпка обаче, трябва да се демонстрират пред продавача сериозни намерения и добри познания за имота. От “Бългериан пропертис” обясняват, че купувачът или наемателят трябва да покаже, че е сериозен, харесва офиса и е готов да плати за него, но не на обявената цена, защото познава добре имота и неговите характеристики. Формулата за постигането на допълнителна отстъпка е в това, да бъдат открити някакви скрити отрицателни характеристики, които да използвате като оръжие при преговорите и убеждаването на продавача, че имотът заслужава по-ниска цена. За целта трябва да се проучи от колко време имотът е офериран за продажба или наем - колкото по-дълго е стоял на пазара, толкова по-склонен на отстъпки ще е продавачът. Друг начин за постигането на изгодна сделка е да се разбере каква е причината за продажбата или отдаването под наем - ако това е спешна нужда от пари, тогава продавачът ще е по-склонен да намали още цената.

Инвестицията е максимално добра, когато се купуват или наемат качествени офиси, подчертават експертите. При криза най-бързо и най-много падат цените на некачествените имоти и тези с лошо местоположение. На пазара обаче се предлагат и качествени офис площи на изгодни цени от собственици, притиснати от кризата. Опитайте се да идентифицирате такива имоти и ако те са качествени, тогава купувайте и наемайте именно тях, съветват от “Бългериан пропертис”.

Имотите в строеж са с едни от най-добрите офертни цени, но рискът при покупката на незавършен офис е голям. Ето защо, преди да се сключи сделка “на зелено”, е необходимо да се проучи предприемача и да се подготви безупречен договор, който да урежда заплащането на по-голямата част от цената накрая, при по-напреднал етап на строителството.
Опитът на специалистите показва, че няма перфектни имоти, в това число и офиси. Това налага да се правят отстъпки понякога. Никога обаче не бива да се допускат компромиси с местоположението, функционалността и цената, подчертават консултантите. Един от най-важните съвети на “Бългериан пропертис” към фирмите при покупка и наем на офиси е: “Работете с агенция!”.

Разгледайте нашите оферти за офиси и търговски площи

Съвети на БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС към фирмите при покупка и наем на офиси

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Поверете ни маркетинга и продажбите на ваш обект ново строителство!
BULGARIAN PROPERTIES е лидер в продажбата на имоти ново строителство с милиони кв.м. реализирани продажби на сгради и комплекси в жилищния и ваканционния сегмент. Възползвайте се от нашия опит и доказан успех!
Свържете се с нас в най-ранен етап, за да можем да ви съдействаме максимално много. Обадете ни се на 0886 033 033.
Вижте още

Изпратете запитване