Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ски пазарите остават достъпни

2009-11-13   |  Петя Ралчева, Индекс имоти, бр.11, 11.2009

Горещите летни месеци отдавна не са такива за пазара на ваканционни имоти в България. Но традиционно идващата зима премества фокуса върху зимните курорти, когато идващите ски туристи се очаква да оживят брокерите. Морските курорти по правило вече остават назад в плановете и логично се изместват към Банско, Пампорово, Боровец. Какво ще намерят купувачите там? Доскоро отговорът беше строежи. Днес той е промоции, ниски цени и специални оферти.

На пръв поглед разлика в цените при едностайните и двустайните апартаменти спрямо същите месеци на 2008 г. почти няма. Ако миналата година най-ниската цена за апартамент в Банско е била 610 евро на кв.метър, то днес за 22 700 евро може да станете собственик на луксозно, напълно обзаведено студио от 42 кв.м, което прави около 540 евро на кв.м.

Подобно е положението и в Пампорово, където има още по-привлекателни оферти. Там сумата от 27 000 евро купува 65 кв.м завършен апартамент, което означава 415 евро за кв.м.

Офертите, чиито цени са достатъчно високи, за да хвърлят сянка върху връх Тодорка, продължават да стоят на пазара например в Боровец, където срещу сумата от 78 хил. евро се получава обзаведен апартамент от 52 кв.м в завършен и функциониращ комплекс на 20 метра от ски пистата и с паркомясто.

Според проучване, направено от агенцията за имоти "Бългериан Пропертис", значими фактори за раздвижилите се продажби са не само падането на цените, но и доброто качество на строителството, многото екстри в тези комплекси, включително и външни басейни, които на практика правят сезона в планината целогодишен. Важно условие за продажбите е и успешното управление и поддръжка на комплексите, както и услугите за отдаване под наем.

Въпреки прогнозите за задълбочаваща се през зимните месеци криза като цяло експерти не очакват да има още спад в цените, особено що се отнася до тези на качествените имоти. Днес въпросът не е в цената, а дали ще се намерят клиентите, които да купят безбройните свободни апартаменти.

Прочетете още по темата:
Качествените ски имоти в България са на невероятно изгодни цени

  прочети повече статии

Сподели
Феста Чамкория Форест Резиденс - твоят рай в сърцето на Боровец!
Почувствайте се у дома в Боровец! Купете собствен ваканционен дом в напълно завършен и целогодишно работещ комплекс. Можете да избирате от налични 1-стайни, 2-стайни и 3-стайни апартаменти в елитния комплекс Феста Чамкория Форест Резиденс, разположен сред борови гори в стария център на курорта.

БЕЗ КОМИСИОННА!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване