Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

София бяга на село

2008-08-04   |  Стандарт, 04.08.08, Стела Радева

Софиянци се изнасят от бетонната джунгла и задръстванията. Къщи, подходящи за постоянно ползване, които се намират в близост до столицата, са най-търсените имоти в последните два месеца.

Дом край града може да се намери на цена от 25 000 до 100 000 евро. По-евтини са летните къщи, ако стават за живеене през цялата година, цената се вдига. Клиентите са склонни да дадат повече пари, ако смятат да живеят за постоянно. Колкото и да струва къщата извън града, тя със сигурност ще излезе по-евтина от апартамент ново строителство в столицата, коментират брокерите.

Вилите в столичните квартали, които се намират в полите на Витоша, са поскъпнали с 20 на сто от началото на годината, твърдят специалисти. Най-високи по традиция са цените в Бояна, Драгалевци и Симеоново, където купувачите искат между 1600 и 2100 евро на кв. метър. За наем на къща до София от 300 квадрата трябва да отделите от 1500 до 4000 евро на месец, в зависимост от местонахождението на имота и луксозността на строителството. Предлагането обаче е в пъти над търсенето поради буйния ръст на строителството, коментират брокери. Освен съществуващите седем затворени селища, в момента се изграждат пет нови.

Колкото по-отдалечена е вилата от София, толкова по-чувствително намалява цената й. Стойността пада и в зависимост от състоянието на имота. Разходите за довършителни ремонти трябва да се вземат под внимание. Въпреки по-малката пазарна активност през летния сезон купувачи на подобни имоти има.


Разгледайте нашите оферти на селски къщи

  прочети повече статии

Сподели
Кенар Резидънс - сграда на бул. Сливница и ул. Д. Петков
Този нов вълнуващ проект е перфектният избор за динамично живеещия човек в столицата. Градски комфорт, централна локация и качествено строителство! Кенар Резидънс се намира на кръстовището на бул. Сливница и ул. Д. Петков, на границата между кварталите Банишора и Зона Б-18 в широкия център на София. Изберете своя нов дом тук!
Последни 2 налични жилища!
Вижте още
Помислете за идващото лято! Сега е отличен момент за избор на собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване