Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Бизнесът търси малки и евтини складове

2012-03-21   |  Труд, 21.03.12, със съкращения

В последните месеци много български фирми започват да търсят складове и производствени площи и в този сегмент има сериозно раздвижване. Интересът е съсредоточен основно към помещения между 60 и 200 кв. м. В тях се разполагат малки сервизи и производства, настаняват се дистрибутори на по-дребни стоки - като парфюмерия, козметика. Това сочат наблюденията на Симеон Митев, управител на агенция за недвижими имоти. Според него средният и малкият бизнес все още нямат достатъчно средства, за да правят собствени бази, и се ориентират към наем.

Промяната
Значително е променена обаче културата на търсенето. В много случаи клиентите искат и луксозни офиси към складовете. Държат в региона да има социален живот, заведения, озеленяване, снегопочистване, добра охрана, паркинги за леки автомобили, възможност за достъп на тирове, дори фитнес. Видеонаблюдението е задължително, включително и възможността обектът да се следи и от чужбина.

Но тази промяна в търсенето не означава непременно и по-висока цена. Напротив - наемателите са в силна позиция и избират най-изгодното за себе си съчетание на ниска цена и добро качество на услугата. Динамиката на пазара на складови и производствени площи се провокира и от факта, че в момента доста фирми сменят локацията си - от периферията на града към центъра, или обратното. Но винаги се търси най-удобната дестинация около големите булеварди или вече утвърдени индустриални и търговски зони.

80% от старите складови и производствени площи се реновират или се ремонтират луксозно и се предлагат под наем, казва Симеон Митев. Според него доста складове с голяма площ - от 2-3 до 5-6 хиляди квадратни метра, не могат да се уплътнят. Затова често собствениците ги преустройват и правят по-малки помещения. Същото важи и за помещения с голяма височина, които трудно се отопляват и климатизират. Те също се преустройват до „човешки" размер.

Разгледайте нашите оферти на складове за продажба и под наем

  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село са хитът на сезона!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване