Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Ваканционните имоти стават все по-достъпни за българите

2008-04-18   |  Пари, бр.76, 17.04.08

Преди години мечтата на българина бе апартамент, кола и вила, сега тя се трансформира в къща, кола и апартамент на морето. Така изпълнителният директор на БългерианПропертис Михаил Чобанов обрисува на форума BalRec новата тенденция на пазара на ваканционни имоти.

Тенденция

Все повече българи със стабилни доходи в големите градове си позволяват кредити за ваканционни имоти, каза Чобанов. Търсенето е в по-ниския ценови клас - около 30-40 хил. EUR.
След първоначалния бум на цените в курорти като Слънчев бряг вече се предлагат по-евтини апартаменти, заяви и Димитър Савов, изп. директор на фонда BLD. За много от работещите в курорта било по-евтино да купят имот, отколкото да плащат наем.

Стратегия

След отлива на британците повечето инвеститори у нас са на мнение, че ваканционният пазар не бива да зависи само от една група купувачи. Ние залитаме по крайностите и от пазар с 90% английски клиенти сме на път да се превърнем с 90% руски, коментира Савов. В същото време се подценяват купувачите от Румъния, Полша, Чехия и други страни в Източна Европа, а най-голям потенциал имат качествените имоти и голф игрищата, които привличат платежоспособно търсене.


Разгледайте нашите предложения за ваканционни имоти
  прочети повече статии

Сподели
Къщите на село продължават да са хит!
Купете собствен дом за уикенди, ваканции или за постоянно живеене! Собствен двор и място далече от шума на големия град. Да се насладим на даденостите на българските села! Вижте нашите страхотни оферти за селски къщи в цялата страна.

Време е за по-спокоен живот и завръщане към природата!
Вижте още
Жилища ново строителство в гр. Пловдив - вашият нов дом ви очаква тук!
Новото строителство в Пловдив е хит за поредна година и повече от половината от закупените жилища са в нови сгради. Вижте нашите топ оферти и направете своя избор още сега! Отлични цени и много предложения БЕЗ КОМИСИОННА от купувача!
Вижте още

Изпратете запитване