Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Юни е най-успешният и динамичен месец за сделките с недвижими имоти

2009-07-13   |  Полина Стойкова, БЪЛГЕРИАН ПРОПЕРТИС

Отчетен е значителен напредък при продажбите на недвижимите имоти през юни след стабилизацията на пазара от март до май, когато реализираните сделки са били със сходни обеми. Данните на националната агенция за недвижими имоти “Бългериан Пропертис” сочат, че броят на сключените договори за покупка през изминалия месец бележи ръст с 50% спрямо май. Специалистите уточняват, че тези продажби са реализирани на цени с около 50% по-ниски от първото тримесечие на 2009 г., като това важи за всички видове имоти.

Проучването на компанията за недвижимости сочи, че броят на сделките със завършени имоти е съпоставим с обема осъществени продажби през юни 2008 г. Реализираните договори през изминалия месец при жилищата “на зелено” спрямо същия период на миналата година отбелязват спад с 88%. Според специалистите това потвърждава тенденцията за отбягване на покупката на апартаменти “на зелено” от страна на купувачите поради големия риск, който тя носи, а и поради голямото предлагане на вече завършени имоти.

Професионалистите обясняват, че 50-процентното покачване на сделките се дължи основно на финализираните договори за ваканционни имоти на много изгодни цени. Намалението на офертните нива се е почувствало осезаемо през май, което е довело до реализирането на сделки през юни. Като пример консултантите посочват осъществени продажби на апартаменти във вече завършени и функциониращи комплекси в Банско на цени от 28 000 евро.

Увеличението в София се дължи най-вече на сделки в ниския ценови клас - около 35 000-40 000 евро. От агенцията “Лукс имоти”, специализирана търговска марка на “Бългериан Пропертис”, посочват, че не липсва търсене, както и реализирани продажби и при висококачествените жилища в столицата. Няма сключени сделки единствено в средния ценови клас. Професионалистите твърдят, че тази тенденция продължава от началото на кризата.

Със започналия летен сезон е отбелязан и ръст на броя на реализираните наеми - също с 50% спрямо май 2009 г.

Близо 35% от сключените сделки на “Бългериан Пропертис” са с български граждани. От чуждестранните клиенти на компанията 43% са британци, при които през юни има ръст с около 10% спрямо предходните месеци на годината, когато техният дял е бил около 30%. На рускоговорещите купувачи се падат 12%, а останалите клиенти на агенцията са с разнородни националности - от Белгия, Холандия, Италия, Канада, Германия, Исландия, Литва, Румъния и др.

Разгледайте нашите НАЙ-ИЗГОДНИ ОФЕРТИ

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

---
Авторски права: 2009 Бългериан Пропертис ООД. Всички права запазени. За повече информация или съвет, моля свържете се с нас на тел. 02 9 11 50 или ни пишете на имейл: info@bulgarianproperties.com. Използването на тази статия от трети страни е разрешено само ако източникът www.BulgarianProperties.bg и Авторът на статията бъдат надлежно цитирани. Данните в този материал са събрани от Автора и от Бългериан Пропертис ООД и целта им е изцяло информативна. Направили сме всичко възможно да предоставим максимално точна информация. Бългериан Пропертис ООД не носи отговорност за каквито и да е загуби или щети, причинени или в резултат на решения, взети на базата на информацията, предоставена в тази статия.
© Бългериан Пропертис ООД 2009.


  прочети повече статии

Сподели
Euphoria Club Hotel & Resort - твоят планински рай в Боровец!
Напълно обзаведени студиа и двустайни апартаменти в уникален комплекс в Боровец. Напълно завършен и функциониращ целогодишно, с множество екстри за вашия комфортен престой - лоби бар, рецепция, бар и ресторант, външен и вътрешен басейн, СПА център, подземен паркинг и много други. Изберете своя ваканционен дом тук! Възможност за допълнителна доходност от отдаване под наем!
Вижте още
Лятото е все по-близо! Осигурете си собствен дом на морето!
Наслаждавайте се на дълго лято в собствен имот край морето в любимия ви български морски курорт! При нас ще намерите разнообразни предложения за всеки вкус и бюджет. Осигурете си място за почивка и отдих още сега! Вижте нашите топ предложения!
Вижте още

Изпратете запитване