Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Михаил Чобанов: Жилищната политика трябва да стимулира задържането на младите хора в страната

2009-01-19   |  Индекс Имоти, Януари 2009 г.

България е страна с пазарна икономика и към днешна дата е осигурила достатъчно либерални условия за бизнеса; данъците са едни от най-ниските в Европа, което благоприятства икономическата среда. Крайно време е обаче страната ни да определи своите най-големи приоритети и да провежда активни действия за защитата им.

Наблюдава се миграция към големите градове, а покупката на собствен имот е все по-трудна за семействата със средни доходи. Затова като най-важна жилищна политика бих посочил стимулирането на раждаемостта и задържането на младите, образовани и интелигентни българи в родината им. Ако те имат условията, наличието на собственост ще им донесе сигурност. От друга страна, ползите ще са големи и за строително-предприемаческата дейност, която през последните години е един от основните двигатели на българската икономика и която за съжаление се оказа най-засегната от световната финансова криза.

Все пак една либерална държава, каквато е България, трябва да се намесва внимателно, пък било и то само с позитивни методи, в действията на бизнеса, за да не започне да пречи в един момент. И трябва да се отбележи, че средствата за провежданите от държавата политики ще излязат от джоба на данъкоплатеца.



Разгледайте нашите горещи предложения


  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Къща в центъра на Банско до църквата „Света Троица”
Вижте тази уникална оферта за собствена къща в центъра на топ ски курорта Банско! Ексклузивно от BULGARIAN PROPERTIES! Запазена автентична възрожденска архитектура с висока каменна ограда и масивна дървена врата с метален обков. Заповядайте да усетите духа на Банско!
Вижте още

Изпратете запитване