Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Жилище ще става офис само с паркинг

2012-02-10   |  Преса, бр.39, 10.02.12

Преустройството на жилище ще става по-трудна мисия, ако парламентът гласува промените в Закона за устройство на територията. Те са приети от Министерския съвет и вече са внесени в Народното събрание. С новите текстове апартамент ще се преустройва на офис, магазин или лекарски кабинет при задължително условие - ако собственикът на имота осигури необходимите места за паркиране.

На практика така ще се забрани преустройството на жилища в центъра на София, където в 99% от случаите липсват гаражи или собствени места за паркиране. Ограничението ще засегне и централните части в Пловдив, Варна и други големи градове.

С новите промени изрично се забраняват сделките с гаражи и паркоместа, когато те не са самостоятелно обособени обекти. Ако собственик иска да продаде гараж - самостоятелен обект, пак ще има проблем. Имотът ще може да бъде купен само от хора, които притежават жилище или офис в сградата. Ако купувачът е външно лице, собственикът трябва да представи писмени доказателства пред нотариуса, че е предложил гаража на всички свои съседи и те са отказали

Разгледайте нашите ИМОТИ С НАМАЛЕНИ ЦЕНИ

  прочети повече статии

Сподели
Жилищен комплекс до плаж Кабакум, Варна
Изберете морски дом в една от най-красивите и тихи местности на Варна - Ален мак! Този нов луксозен затворен комплекс ще предлага всичко необходимо за един качествен живот край морето - невероятни гледки, красива градина с богато озеленяване, целогодишно работещ басейн, стрийт фитнес, детска площадка, релакс зона и много други удобства. Подарете си комфорт на отлични цени! Напредващо строителство!
Вижте още
Имоти с видео
При нас ще намерите богата селекция имоти със заснето от нас видео. Разгледайте ги още сега - на смартфон, лаптоп или таблет, в удобно за вас време и без нужда от предварителна уговорка и лична среща. Направете първа стъпка към намирането на имот с нашите видео огледи, след което при интерес ще ви ги покажем и на живо!
Вижте още

Изпратете запитване