Контакти Контакти
0
Здравейте,
Любими имоти (0)
Запазени търсения
Избрани за Вас
Известия
Абонаменти
Настройки
Изход
Затвори

Недвижими имоти в района на Белене продава и отдава под наем

Разположен в област Плевен в Северна България, Белене се намира на 24 км от град Свищов, на 45 км от град Никопол и на 60 км от град Плевен. В близост до града се намира природния парк Персина, който включва група от острови и е единствения природен парк в българския участък на река Дунав.

Белене е единственият български град по река Дунав, който не е пристанище и причината за това е, че ръкава тук е плитък. Най-близкото пристанище до град Белене е в град Свищов. Там има и граничен контролно-пропусквателен пункт. От 2010 година вече има и фериботен терминал в град Никопол.

Град Белене е селище с над десетвековна история. Тук има множество архитектурни паметници и тракийски могили. Сред местата, които следва да се видят тук са Антична крепост Димум на брега на Дунав, Антични канали „Гърла“, „Правия камък“ край село Петокладенци, Некропол от 7 могили край с. Деков и т.н.

Населението тук изповядва католическата вяра и има две католически църкви в града, както и една православна. В Белене има читалище, където се събира група за автентичен фолклор, фолклорен ансамбъл, школи за народни танци, детски театър и театрална трупа, група за стари градски песни, мъжка вокална група и кръжок.
В района има предлагане на всякакви типове имоти. Тук могат да се намерят оферти от агенциите за недвижими имоти, за апартаменти, къщи и вили, както и парцели. Цените на имотите за продажба, както и тези за под наем са изгодни.
Прочетете цялата информация
Имате имот за продажба в Белене?

Изпратете запитване